søndag 18. desember 2016

Alcatraz with kids

Ready for Alcatraz! 
Alcatraz. Et av de mest kjente landemerkene på vestkysten av USA, og turistmagnet nr. 1. Men likevel så bra, og absolutt et sted som man bare MÅ besøke når man er i San Francisco. 

Vi var her for 4 år siden, men småfolket husket ikke så mye av det besøket. Så derfor passet det veldig fint å legge inn et nytt besøk. Alcatraz er spennende, både for små og store. Øya ligger ikke langt fra fastlandet, og det ikke vanskelig å forestille seg hvor utfordrende det må ha vært for de innsatte i fengselet å være så nær byen, og likevel så langt unna.

Terningkast 5 

Ungene var ganske spente på besøket, og turen innfridde. Denne gangen kunne eldstemann fint følge med på audioturen inne i fengselet (det er inkluderte i prisen), og minstjenta hang med i svingen sånn tålig hun også. Vi gjennomførte faktisk hele turen, noe som var helt håpløst å få til for 4 år siden. Vi brukte 1 dollar på et kart/guide over området, og det var også greit for å kunne se hvor vi hva og hva de ulike bygningene var. 

Så - dersom dere skal til San Francisco med barn så bør dere absolutt ta en tur til Alcatraz. Vi triller terningkast 5, vi :) Fin utsikt til Golden Gate Brigde 

Hvor mye tid må du beregne?

På nettsidene anbefales det minst 2,5 timer. Det kommer sikkert litt an på både vær, vind og folka du reiser ut med. Men vi 3 brukte nok 2 til 3 timer der ute i solskinnet. Etterpå unnet vi oss en lunsj på Rainforest Café, noe som er en skikkelig gøy opplevelse for småfolket (litt mindre gøy for lommeboka til mor, men det får så være). 

Billetter 

Vi bestilte billetter på forhånd, noe som absolutt anbefales. Spesielt i høysesongen så kan avganger til Alcatraz være utsolgt flere uker på forhånd. Det er nemlig faste avgangstider, og dermed veldig praktisk å vite hvilken "slot" du skal ut med. Fergene går fra Pier 33, noe som er like ved Pier 39. Så her kan du kombinere med flere opplevelser om du vil.

Parkering

Vi var heldige å få plass på Public Parking like over veien for Pier 39. Vi hadde avgang 1030, og betalte da 10 dollar for å stå frem til kl. 15. Billigere blir det ikke downtown i San Francisco. 


Alcatraz var okkupert av native americans i en periode på 19 måneder på slutten av 60-tallet.
Interessant og ikke minst viktig historie som fortelles. 


Trange kår på Alcatraz 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar