lørdag 21. februar 2015

"Smøretips" - test av solkrem


Når man har reist litt i varmere strøk, blir man etterhvert ganske flink til å finne ut hva som virker og hva som ikke virker av solkrem.

Alle som har vært barn og ungdomstid på 70- og 80-tallet vet hva det vil si å være skikkelig solbrent. Ihvertfall vet Sørvig og Støle det. Også etter å ha vært litt slurvete i smøringen på diverse ferieturer i senere år :).

Vi er opptatt av at småfolket IKKE skal bli solbrent når vi er på tur. De er ikke på solferie, og om de ikke er blitt "nøddebrune" i ferien så gjør ikke det så mye.

Ikke noe er kiipere enn å bli solbrent når man er på sol og badeferie. Det er nemlig ikke så veldig mye annet å ta seg til, og da er det ganske kjedelig om man må holde seg i skyggen fordi man er blitt skikkelig solbrent.

Våre "smøretips"


  1. Vi startet alltid dagen med smøring av hele gjengen. Da får solkremen tid til å "sette seg", og vi unngår å kjenne oss som rulla kavring i sanda. 
  2. Vi bruker ikke den høyeste faktoren, vi satser heller på "oppsmøring" i løpet av dagen.
  3. Vi tar pause fra sola når den er på det sterkeste. 
  4. Det er ingen skam å slenge på ungene en t-shirt eller caps i bassenget. Ei heller ta seg en pause under parasollen :) 

Hvilke solkremer er best?

Som sagt, vår erfaring er at høyest faktor er ikke alltid best. Ei heller disse "sun block" prosjektene for barn som pushes ut via diverse tester og magasiner. Ofte er de heilt kul kramp å få smurt utover, og du skal ta deg søren på at småfolket blir superbrent på tross av "block´n". I tillegg ser de jo ut som hvite små syke spøkelser.

Vi har funnet ut at det enkle ofte er det beste: nemlig Nivea Sun Spray! Faktor 30 eller 20 er helt topp (faktisk har vi smurt med faktor 20 på småfolket hele turen, det har gått helt fint)

Sjefen sjøl (Sørvig) sverger til Cliniderm. Begynner ferien med 30 eller 25, og så smører seg nedover.  Tidligere har Sørvig vært plaget av soleksem, men etter overgang til Cliniderm har man ikke sett snurten av slikt.

Vi (dvs Sørvig) kjøper med seg solkrem hjemmefra. Da vet man at man får "ferskvare", og ofte er det salg på solkrem på apotekene. Og er det en ting som er dyrt i Thailand, så er det solkrem! Det koster like mye som hjemme, og ingen vet helt hvor lenge solkremen har stått og støvet ned på hylla.


Og selv om vi gjerne skulle ønske det: dette innlegget er ikke sponset :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar