tirsdag 13. desember 2016

"I Left My Heart In San Francisco"


Tilbake i San Francisco! 4 år siden sist. Og igjen veldig hyggelig med en førjulstur til Bestemor i Novato.

Småfolket er ikke så små lengre. Noe som betyr at de ikke husker så mye fra forrige besøk. Derfor har vi valgt å "do the sights" igjen slik at begge to får nye minner å ta med hjem.


Golden Gate 

Det obligatoriske bildet av Golden Gate må jo bare tas. Vi kjørte forbi på søndag, og da var det helt kaos. Men i dag mandag var det nesten ikke folk her, og vi heldige og fikk parkering slik at vi kunne stikke ut på det "nederste" utkikkspunktet for å knipse noen bilder. Kvaliteten så som så, siden vi har glemt kamera hjemme i Norge og kun har med mobil. Fint ble det likevel.

Fine folk med fin bru. 


San Francisco Cable Car


Det er jo et "must" å kjøre trikken gjennom byen. Veldig stas å gjøre igjen både for små og store, og jeg tror det nå er inne som fast del av vårt program av SFO opplevelser. Både Even og Mia fikk prøve seg på stå på siden og holde seg fast. Først litt skummelt, men så var de begge så rutinerte at vi kunne kjørt frem og tilbake og opp og ned resten av dagen :).

Bratt. 


Is og sjokolade på Ghirardelli 

Dette gjorde vi ikke sist (rett og slett fordi småfolket da var en pain in the... da vi var i byen). Men å så deilig opplevelse. Mor sjøl gikk på en skikkelig smell og tok en overdose med karamell, brownie, krem, is og... javisst: kalorier er skyldig til langt inn i 2017. MEGA is til småfolket - og dagen var komplett.



Walt Disney Family Museum

Som ihuga Disney-fan så var dette som å komme til himmelen! En vandring i livet og kunsten til
For en fan så blir det ikke bedre enn dette :)
Walt Disney fra fødsel til død.

Hva mer kan man ønske?

En utrolig interessant utstilling med haugevis med originale tegninger, intervjuer, bilder, film (seff!) og modeller. Kanskje ikke helt konge for småfolket, til det ble det for mye "dokumentar" og for lite ta og føle på. Men den originale modellen for planene for Disneyland var intet mindre enn imponerende. Både mor og Bestemor synes dette var veldig bra.

For en Disney-fan var museumsbutikken en skuffelse. For mye "museum" og for lite Disney. Der kunne de solgt til gull hver dag om de hadde sørget for å ha varer som vi Disney-fans liker.

Nydelig område rundt museet, og perfekt sted for utflukt tenker vi.
På Walt Disney Family Museum. Litt å ta og føle på - men mest dokumentar. 


Exploratorium - mega vitensenter på Pier 15

På lørdag var det en skikkelig øs-pøs regnværsdag. Vi er jo glade for at California endelig får noe regn, for det trengs. Men ikke så stas å være turist når det regner. Det har vi jo mer enn nok av hjemme. Så vi fant ut at dette måtte være perfekt dag for å dra til SFO for å besøke Exploratoriumet. Et sted vi ikke besøkte sist, fordi småfolket var som nevnt litt pain in the...

Men denne gangen passet det perfekt. Så etter en litt hasardiøs kjøretur inn til byen i styrtregnet fant vi endelig frem (Even er kongen på navigering og en uvurderlig co-pilot for mor som kjører). Det var ikke bare vi som hadde tenkt at det var lurt å dra hit på en regnværsdag, men stedet var så stort at det gjorde ikke noe. Vi har jo vært på Vitensenteret i Arendal flere ganger, og liker det veldig godt. Dette her var ca. 10 ganger større. MASSE å se, ta og føle på. Vi kunne holdt på hele dagen uten å komme gjennom halvparten. Så her valgte vi ut litt forskjellig (det vil si: småfolket løp på kryss og tvers med mor halsende etter). Vel verdt et besøk om du er i SFO og trenger noe å aktivisere småfolket med. Passer for barn i alle aldre, og det er også gøy for voksne.

Mye moro å utforske på Exploratorium.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar