fredag 21. januar 2011

James Bond, oss og noen til...

James Bond klippen; been there - done that!
"Been there - done that" er vel kort oppsummert vår tur til den berømte "James Bond" klippen...

Det var oss, James Bond og halve Russland som møttes på den lille øya "brevid" James Bond klippen (er så mye svensker her at jeg er blitt halvsvensk i snakket!). Ca en times kjøring og godt å vel 30 minutter i Long Tail båt så var vi der: James Bond klippen! Snakk om at vi ble skuffet! Det var jo bare en liten "fise-klippe"! Vi trodde det skulle være en stor øy som reiste seg midt i havet. Men neida, det var jo bare et lite skjær.... (vel, litt mer da).

I tillegg var det ikke bare vi som hadde tenkt at det var fint med en tur hit: halve Russland stilte også mann- og kvinnesterke med et knippe nyrike oligarker. Resten av køen var halvfete italienere... Vi lurte litt på hvor kineserne og japanerne ble av, men vi fant snart ut hvor de holdt hus.

De befant seg nemlig i den muslimske "flytende" landsbyen vi besøkte etterpå. Egentlig var dette en ganske kul by å besøke (kanskje ikke så stas for småunger, men likevel..). Byen er ca. 200 år gammel, og er bygget på pæler ut i sjøen. Alle som bor der er muslimer, etterkommere etter utvandrede indonesiske muslimer. Veldig spesielt samfunn, og ikke nødvendigvis så fryktelig idyllisk (ganske stusselig egentlig).

På vei hjem fikk vi også en tur innom et tempel, og her var både liggende, stående og gullbelagte versjoner av Buddha. En liten innføring i at alle menn i Thailand som er buddhister må være munk når de fyller 21 år var også greit å ta med på veien. Nesten som en paralell til vårt militære?? De kan riktignok velge om de vil være munk i 2 uker, 1 år eller hvor lenge som helst. Og praktisk nok er alle "Lady-boys" unntatt: de må heller gjøre noen gode gjerninger (tilsvarende vår siviltjeneste??). Vi var alle enige om at det nok var det greieste: ingen kan vel helt se for seg at det kommer noe godt ut av at "lady-boys" blandes med munker over lengre tid... (og for de av dere som ikke vet det: det å være "lady-boy" i Thailand er en helt vanlig greie, faktisk er en av "damene" i resepsjonen en "lady-boy" - uten at han/hun kommer så heldig ut av det sånn helt utseende messig...).

Familien var enige om at det var godt å vende tilbake til trygge og fredelige "japansk-russisk-kinesisk" fri sone på Bangsak Beach etter endt utflukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar