fredag 4. januar 2013

Simpelthen ELSKER San Francisco!

Ikke så veldig ivrige på å bli tatt bilde av, nei :)
Og til våre kjære små: dette er ikke ment til noen forringelse av å ha dere med på tur, men neste gang skal vi alene til San Francisco. En fantastisk by som har så mye! Her skulle vi gjerne ha bodd.... Ihvertfall skal vi tilbake!

Chinatown - et must
Men med småfolk som aller helst vil være hjemme på "bestemors hotell" i Novato, ja da blir det begrenset hvor mye vi voksne har kunnet utfolde oss :). "Bestemors hotell" har vært helt topp. Småfolket har storkost seg, og det har vært en uventet hyggelig opplevelse å være på ferie hos besteforeldre. Det har vi faktisk aldri vært før! Men vi gjør det gjerne igjen. Vi har sett og opplevd mye, hvor som sagt SF har vært et absolutt høydepunkt.

Siden det var vår første gang i byen (med unntak av fruens raske "inn-ut-turer" i de glade 20-årene på nevnte cruiseskip) så hadde vi mye på TO DO-listen:


  • Fisherman Wharfs - been there done that

  • Golden Gate - både fra ene og andre siden, samt en spasertur på nyttårsaften som tok oss nesten helt til midten av broen (i følge min far, som en trøst for at høydeskrekken tok både den ene og den andre før vi nådde midten)

  • Cable Car - et "must", vi tok turen fra snuplassen ved Embarcado til Union Square (tips til andre: ikke start på snuplassen, hopp heller på et av stoppestedene på ruten, da slipper du laaaang kø og venting). 

Legg til bildeteks
  • Lombard Street - både sett, tatt bilde og ikke minst kjørt ned "the worlds most croqueded street"

  • Chinatown - ble ikke noe mat her siden eldstemann plutselig "hater kinamat" (og vi som har fort karen med ris og vårruller siden han var baby??). 

  • Alcatraz - absolutt verdt turen! Og i det nydelige været ble det både spennende og en hyggelig tur. Spesielt å være så nærme byen, samtidig som man er så langt unna. Vi fikk med oss nesten hele den audioguidede turen før småfolket gikk i vranglås. Da passet det fint med en spasertur rundt den delen av øyen som var forbeholdt vaktene og deres familier. Tips til dere som vil til Alcatraz: bestill billetter i god tid, og kle dere etter vær og vind (vi var heldige, men det kan være utrolig surt og kaldt i SF og ikke minst på "The Rock"). Anbefaler også å se filmen "Flukten fra Alcatraz" eller "The Rock" før eller etter besøket. Gir en ekstra piff til opplevelsen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar