fredag 4. januar 2013

Santa Barbara - Big Sur - Monterey


Plutselig tok julen og familieselskap oss! Men tenker at det likevel er greit å oppsummere turen vår nordover fra Anaheim og Disneyland til San Francisco.

Turen langs Highway 1 fra Santa Barbara/Cumbria langs strekningen Big Sur var fantastisk flott. Absolutt verdt turen, og vi var også utrolig heldige med været. Ungene kommer nok ikke til å huske dette som noen "deal breaking moment" i livet, de satt stort sett med nesa ned i hver sin Ipad :). Men takk høyere makter for den duppedingsen der, den gjør at vi voksne får mulighet til å oppleve litt "voksenting" uten å ha grinete unger masende i baksetet til enhver tid. Hva gjorde foreldre før i tiden? VI hadde neppe reist på biltur uten duppedingser, det er helt sikkert! 

På turen nordover kostet vi på oss å stoppe innom Hearst Castle - et fantastisk eventyrslott bygget av Randolp W. Hearst midt i "ingenmannsland"! På vei opp til slottet (det tok 15 minutter med buss bare fra parkeringsplassen å komme seg opp til slottet) fikk vi glimt av ville (ja, naturlig nok) sebraer som stammer fra den tiden Hearst hadde mer eller mindre en dyrehage på eiendommen. Vel fremme viste det seg verdt turen, hvilken utsikt og hvilket bygg! I 20- og 30-årene var dette stedet "alle" ville bli invitert som gjester, og festene som ble holdt her var legendariske. Fyren må ha vært spinnvill - og ihvertfall hatt litt for mye penger å slå rundt seg med.

For småfolket var besøket av begrenset interesse, men vi voksne synes det var bra. Underlig nok har småfolket pratet masse om slottet i etterkant, selv om de der og da holdt på å kjede vettet av seg. Jaja, kanskje vi har klart å få inn litt kultur og historie på turen likevel? 


Etter dette måtte et stopp med overnatting i Monterey måtte til! Her har fruen i huset (det vil si meg) vært en gang tidligere - da som glad og sprek 22-åring med landlov fra Seabourn Legend, cruiseskipet jeg jobbet på i 1 år. Monterey er et av stedene jeg minnes som svært så hyggelig langs vestkysten, så dermed var det obligatorisk. Og ja, Monterey besto gjensynet til glans. Litt andre aktiviteter på programmet denne gang (:)), men vel verdt for barnefamilier å besøke akvariet og ta en spasertur langs promenaden og området rundt Cannery Row (eller hva det het igjen). 

Etter Monterey var det slutt på finværet, og vi kjørte i regnvær videre til San Francisco. Og regnværet, ja det kom for å bli ei stund det :). 

Men hva gjorde vel det når vi ble mottatt med glede og jubel hos bestemor og bestefar i Novato i Marine County? Ungene helt i hundre, og VELDIG fornøyde med å bo resten av ferien på bestemors "hotell" :). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar