tirsdag 8. januar 2013

Wine and Dine in Napa



Alle bør unne seg en tur til Napa - det ble rett og slett en perfekt avslutning på en fantastisk ferie!

Heldige var vi som fikk både barnevakt og gavekort til Napa Winetrain i julegave av snille besteforeldre.

Napa er knappe 40 minutters kjøring fra Novato. Selv om det er litt lengre fra San Francisco er det svært mange som tar dagsturer (og ikke minst weekendturer) opp her til vindistriktet. Det går daglige turer med "limmo-busser" fra SF til forskjellige vingårder for prøvesmaking.

VI hadde derimot sikret oss billetter på "Dome"-vognen på Napa Winetrain. Dette toget har to daglige avganger: lunsj og middag. Vi valgte lunsjvarianten, ettersom hele poenget jo var å få med seg litt av utsikten fra toget. Toget tar ca. 3 timer t/r gjennom det vakre landskapet i Napa Valley. Vi passerte flere kjente vingårder underveis, og meget behjelpelige og serviceinnstilte servitører guidet underveis.

"Dome"-vognen er "luksusvognen" på vintoget. Her er det kun plass til rett under 60 passasjerer, og alle får sitte for seg selv med sitt reisefølge. 4 retters gourmetlunsj med tilhørende vinforslag satt sammen av ulike Napa-viner var programmet. Og det var egentlig det :). Helt pefekt for oss! Deilig mat, god vin og hyggelig selskap :).

Dersom dere trenger litt mer action går det ann å velge å kjøpe billett i de vanlige vognene. Da får man også lunsj, men det er lagt inn et stopp på en vingård med vinsmaking på veien.

I Napa hadde vi booket oss inn på et litt eksklusivt hotell. Vel verdt pengene når vi først var på voksentur :). Anbefaler virkelig Andaz Hotel i Napa. Ligger midt i sentrum med gangavstand til togstasjonen. Frisk og moderne stil, i motsetning til mange andre hoteller vi har overnattet på eller vurdert på denne turen (hva er det med amerikanerne og blomstrete stoffer og polstring av alle slag?). Vi oppgraderte til rom med badekar og peis - vel verdt pengene.

Ikke så mye mer å si om Napa, annet enn at vi har dette på programmet for neste tur vi besøker besteforeldrene :). Da tar vi turen til Calistoga litt lengre nord i dalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar