fredag 7. juni 2013

Helt gresk


Deilig å være tilbake til de greske øyer igjen. Mye kan sies om grekere - men at de er usedvanelig hyggelige og hjelpsomme det er det ingen tvil om.

Småfolket og undertegnede er nå i gang med vår 10 dagers "øyhoppingferie". Med på lasset er Tone, og sammen skal vi to voksne passere "the big 4-0" her nede i den greske øyverdenen :).

Akkurat nå er i godt inlosjert på Manis Inn i Naoussa, Paros. En nydelig øy som sist ble besøkt for ganske nøyaktig 8 års siden for undertegnede. Fremdeles like vakkert, og vi gledeross til å ut i byen i kveld for å snuse rundt i smale gater og hygge oss på en av de mange uterestaurantene. Og småfolket har allerede funnet "tivoliplassen", så nå gjelder det å komme over i "Middelhavsmodus" med siesta og sene middager fort som fy :).

For dere som måtte lure på hvordan komme hit, så reiste vi denne gangen via Athen med ferge fra Pireus til Paros. Flytur og buss til Pireus var "piece of cake" - alt er godt skiltet og buss helt til "døra". Men det må innrømmes at båtturen fra Pireus til Paros ble i drøyeste laget: hele 4,5 timer tok turen. Det er en snabbtur til Danmark og litt til, det! Så dersom vi skal ha den reiseruten igjen må vi klare å time oss inn slik at vi rekker en av "Flying Cat" hurtigbåtene i steden for "danskefergen". Hjemturen går fra Santorini, så da blir det nok litt mer smooth. 


Hva har vi gjort i dag?
  • Badet
  • Spis
  • Utforsket
  • Badet

Blir vel på programmet hele uken, men det er FERIE. Vi har planer om å leie oss 2 firhjulinger i morgen, slik at vi kan kjøre litt rundt. Blant annet til de fine strendene på andre siden av bukten. Går også badebåt over, men tenker det er gøy å ha egen transport slik at vi kan variere litt. 


Kjempekoselig hotell som ligger 2-3 minutters spasertur fra havnen i Naoussa. Stort basseng (til å være på greske øyer), veldig hyggelig vertskap. Akkurat nå har vi bassenget helt for oss selv - og kampen om solsenger som preger "syden-charter" er et fjernt mareritt. Her kommer vertskapet med iskald Mythos servert i frossne glass, og stranden ligger like utenfor frokostssalen. Enkel og god frokost, hvor valget mellom speilegg eller eggerøre trekker veldig opp :).

Rett og slett deilig med helt gresk - og i kveld blir det nok Mythos, gresk salat og gyros på menyen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar