tirsdag 11. juni 2013

Paros rundt på 4-hjuling


Vel, kanskje ikke hele Paros rundt... Men ganske deilig å få muligheten til å ratte litt rundt på øya. Ikke helt enkelt når man har to små med seg, men det gikk etter litt overtalelse svært greit å kjøre med 4-hjuling.

I dag har vi vært på Anti Paros, en kjøretur på rett i underkant av 2 mil fra Naoussa. Vi hadde hørt mye bra om Anti Paros på forhånd, og fant ut at en ettermiddagstur her var tingen. Fergen til Anti Paros går hver halvtime på dagtid og en gang i timen på kvelden. Selve crossingen tar knappe 10 minutter.

Helt ærlig må vi si at Anti Paros ikke svarte helt til forventningene. Det var mye halvferdige veier og hus, og ganske "uferdig" inntrykk rundt omkring. Selve hovedgaten var veldig koselig, men utover det så var det hele litt sånn passe. Det kommer ikke opp mot Naoussa, som er et sted alle sammen er blitt helt betatt av - både små og store. Eldstemann vil gjerne flytte hit, og lurer på om vi kan sende bud på pappa´n
sånn at vi kan komme i gang med å bo her :).

4-hjulingene har også fått oss til Kolimbithres - en fantastisk flott strand ca. 10 min kjøring fra Naoussa. Det er foreløpig favoritten, selv om det også var hyggelig å teste ut Santa Maria som ligger ca. 10 min kjøring andre veien. Førstnevnte er perfekt for småbarnsfamilier og par: stille og rolig med et par hyggelige restauranter som serverer god gresk mat. Sistnevnte er et mer ungdommelig sted med beachbar, (høy) musikk og heller dårlig mat/service. Kolimbithres er kjent for sine spesielle fjellformasjoner og små bukter, mens Santa Maria er en langstrakt sandstrand hvor man skimter Naxos i det fjerne.

Det beste med Naoussa er at man hver kveld kommer over et nytt smug og en ny hyggelig restaurant. To kvelder på rad har vi valgt oss restauranter som ligger ved havnen (ikke hovedhavnen, men mer inne i byen). Dette er steder man lissom bare "ramler over" når man går rundt i de trange smugene, og vips: der dukker det opp de mest ydylliske små barer og spisesteder.


Vi har hatt sene kvelder, og det har  gått stort sett veldig fint med de små. Det hjelper å ha med en Ipad (kanskje ikke så veldig pedagogisk, men gud så hyggelig og greit for alle parter). Fast på programmet er en tur innom "tivoliplassen" (lekeplass øverst i den brede gågaten) hvor småfolket får rast fra seg og lekt masse. Det er masse greske familier her, og de turistene som er her nå så tidlig i sesongen er stort sett voksen par eller barnefamilier. Dermed er det helt greit å ha med ungene ut sent på kvelden.

Småfolket storkoser seg på hotellet, og liker også godt å gå ned i sentrum for å spise på kvelden. Spaserturen tar ca. 5 minutter - helt perfekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar