søndag 13. september 2015

2 dager i Oslo

Operaen - selvsagt måtte vi hit. 
Vært litt stille på bloggen en stund nå, men vi har vært opptatt med å ha sommerferie blant annet :).

Sommerferien tilbrakte vi som vanlig på Sørlandet. Det er verdt egen bloggpost, det. Men vi gjorde et hederlig unntak i sørlandsrekka i år: vi dro på to dagers tur til Oslo. Både Støle og Sørvig husker godt sine respektive første turer til hovedstaden med familien som barn. Så da vi tok status og fant ut at vi faktisk aldri har vært i Oslo med småfolket var det enkelt å pakke bilen for den obligatoriske "dannelsesturen" til hovedstaden.

Morsomt å leke her. 

Bo sentralt

Jepp. Når vi først skal på storbytur så skal vi la bilen stå. Vi booket oss et familierom på Scandic Holberg. Greit hotell - men ikke noe mer. Beliggenheten er dog gull, det er bare 2 minutter å rusle bort til slottet, og derfra har man jo byen med alle fasiliteter linet opp.

Slottet 

Selvsagt måtte vi til slottet! Stor stas, og småfolket spurte om både det ene og det andre som vi voksne så vidt kunne klare å svare på. Litt vaktskifte fikk vi også med oss i et nydelig vær.

Mor og sønn - og slottet :)

Oslo Pass

På forhånd hadde Sørvig bestemt at nå, nå skulle vi teste ut Oslo Pass. Det viste seg å være en suksess. Enkelt å kjøpe, og vi kjøpte for 48 timer. Da fikk vi inngang til alle museene og stedene vi hadde planlagt å besøke, samt at vi også fritt kunne benytte trikk, buss og museumsbåtene til og fra Bygdøy. Dermed slapp vi å styre med å ha gyldig trikkebillett m.m. Vi hadde jo planlagt å besøke en del steder, men som følge at vi kjøpte Oslo Pass så gjorde vi mye mer enn det vi nok ellers hadde kommet til å gjøre. Som blant annet å besøke Holmekollen, det sto nemlig ikke på lista vår. På Bygdøy fikk vi med oss både Vikingskipmuseet, FRAM og Kon Tiki. Full pott med andre ord :).


Trikken er best

Når vi først var i Oslo måtte vi jo kjøre trikk. Småfolket har kjørt trikk i San Fransisco, så det skulle jo bare mangle at de fikk Oslo-trikk inn på lista. Litt tilfeldig oppdaget vi at veterantrikken kjørte akkurat den dagen vi var i Oslo, så vi sørget for å vente til denne kom. For småfolket var dette et høydepunkt, ettersom de kjenner trikken fra Olsen-banden filmene. Trikketuren til Vigelandsparken ble en veldig annerledes og morsom tur.

Veterantrikken går faste avganger i sommersesongen og utvalgte søndager ellers i året. 

Vigelandsparken - utrolig flott. Og stas at Gustav Vigeland var fra Mandal, da :)

Trikken var stas, så derfor ble det mye trikking resten av oppholdet. Trikk 11 gikk rett utenfor hotellet, og dermed fikk vi blant annet en real rundtur opp til Teknisk Museum.

Oslo på 2 dager

Vi rakk utrolig mye på to dager i Oslo. Vi besøkte Vigelandsparken, Teknisk museum, Slottet, FRAM, Kon Tiki, Vikingskipmuseet, Operaen og Holmekollen. I tillegg fikk vi masse tid til å leke og kose oss ved Akershus Festning, spille minigolf på Grünerløkka, spise god mat og drikke god vin, spise is og kjenne feriepuls i hovedstaden.

Høydepunkt? 

Det var mange. Vikingskipmuseet var veldig spennende for småfolket. Men kanskje det å kjøre trikk og spille minigolf på løkka er det de kommer til huske best:). Samt spise fantastisk deilig indisk mat like ved hotellet.

Ordningen med Oslo Pass var også helt genial for en slik "power trip" til Oslo. Gjorde livet som turist veldig enkelt, og sørget for at vi fikk sett og gjort mer enn vi ellers kanskje hadde... Et stalltips er å huske at du må stå i billettkøen på Vikingskipmuseet selv om du har Oslo Pass (så slipper du som oss å måtte stå i kø to ganger for å komme inn).

Trikk er gøy!
Teknisk museum

Superhelter på Teknisk museum 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar