søndag 16. desember 2012

Sunny south - San Diego

Flytur på 12 timer går unna i en fei - så lenge det er strøm på Ipad´n og det legges inn tilstrekkelig med megling mellom to småfolk som stadig krangler om hvem som skal sitte med vindu, ha hvilke spill m.m.

Men nok en gang; lange flyreiser går fint bare man er forberedt. Denne gangen hadde vi faktisk også pakket tannbørster og mest nødvendige toalettsaker i håndbaggasjen, noe som viste seg nyttig ettersom koffertene våre aldri rakk spurten vår gjennom Schipol for å rekke flyet til LA.


Cornado Island, San Diego
Stay cool er det eneste som nytter, og i tillegg hjelper det godt å ha Europeiske i ryggen slik at det ikke blir noe problem å shoppe opp litt mens man venter på koffertene (det tok 2 dager). Leiebilavhenting gikk også som smurt - faktisk så bra at Espen oppgraderte oss til et "dyr" av en bil: en eller annen SUV sak som minner litt om et lite fly. Men er man i "Junaiten" så er man i "Junaiten"! Og siden 4 felts motorvei regnes som "scenic route" og 8 felts som "normalen" så er det litt greit å sitte i "flyet" fremfor en liten Fiat (som vi ellers ender opp med når vi er på ferie i Sør-Europa).

Ettter ankomst gikk det straka vegen til San Diego, en tur som tar knappe 2 timer. Espen har lastet ned en genial GPS-sak (TomTom) på mobilene våre, her ligger hele USA og Canada inn offline. Uten den hadde vi nok vært skilt før vi var kommet ut av parkeringsplassen hos leiebilfirmaet (!). Dere som har vært på tur med oss før vet at det ikke bare er utenfor bilen at temperaturen kan bli rimelig hot når vi skal finne veien til hoteller og feriehus :).

I San Diego var vi booket inn på Best Western Island Palm Resort. Fint hotell med romslige rom og flott utsikt ut over båthavnen. Ikke langt inn til byen, men bilavstand. Egentlig kjører jo folk og fe overalt her, så det er vel for mye forlangt å forvente gangavstand.
San Diego zoo

San Diego er sikkert helt ok, men vi var ganske uheldige med været. Regn og overskyet, og slett ikke så varmt som mor gjerne skulle hatt det. Likevel badet ungene som det stod om livet i det oppvarmede bassenget. Ganske pussig syn, spesielt siden andre gjester gikk forbi i dunjakker og Ugg´s :).

Høydepunkt i løpet av San Diego oppholdet:

  • Los Americanas: STORT kjøpesenter på grensen til Mexico. Mest for mor, ettersom dette er kjøpesenteret hvor serien Weeds har store deler av sesong 2 spilt inn :). Også litt fordi det var mye fine butikker med salg (!) og "lost luggage" penger fra Europiske med i spillet!
  • San Diego Zoo: pandaer, gorialler og ikke minst FLODHEST (alles favoritt)
  • Hotellrommet: for Even! (hva er det med den ungen? Konstant gnav om å få lov til å komme tilbake til hotellet uansett hva vi holdt på med)
Nå sitter vi på et litt shabby motel like utenfor Disneyland og lader opp til 2-dagers parkraid. Tenker det blir bra! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar