torsdag 20. desember 2012

Deilige dager i Santa Barbara og langs Highway 1


Det var utrolig deilig å komme til Santa Barbara etter hektiske og lange dager i Disneyland.

Og lykken var stor når hotellet (som lå like ved stranden) virkelig svarte til forventningene. Ungene digget det så mye at de aller helst ville bli "maaaange dager". Uheldigvis for oss så var det ikke noe ledig utover den ene natten vi hadde bestilt....

Santa Barbara var noe vi kun kjente gjennom den utrolig dårlige såpeoperaen "Bold and Beautiful" (eller hva den heter), og derfor var det hele en skikkelig positiv opplevelse. Anbefales virkelig - og vi burde kjørt straka vegen opp fra LA fremfor å luske via Highway 1. Det er jo tygdeligvis fra og med Santa Barbara at de virkelig fine delen av veien kommer.

Hva gjorde vi i Santa Barbara? Vel, etter at vi fant hovedgaten og oppdaget at det var Farmers Market så fant vi en glimrende vinbistro. Tror vi alle var klar for å spise noe annet enn dårlig fast food, og det var utrolig deilig å sitte med hvit duk, ordentlig bestikk og kelner som leverte på minste vink. Vi voksne bestilte lokalprodusert rødvin - og ble så fornøyde at vi rett og slett hadde en utvidet brunsj som strakk seg over til middag. Utrolig nok holdt småfolket roen sånn tålig også. Hjelper veldig på at alle restauranter har tegnesaker til ungene og egen barnemeny med oppgaver og greier. Hvorfor har ikke flere norske restauranter slikt?

Ettersom det ikke var ledig ekstra natt på hotellet i Santa Barbara (til Evens store fortvilelse), fulgte vi den opprinnelige planen og kjørte videre nordover. Vi kostet på oss en tur innom Solvang, en dansk (!!) landsby oppe i fjellet. Skikkelig "postkort" by, og litt stas å se "Julefest" og "Glædelig jul" plakater rundt om i byen. Om det var like stas for busslastene med kinesere som var der samtidig med oss skal være usagt :). Fra Solvang tok vi veien til Cambria, liten by helt i starten av Big Sur området. Her bor vi for natten, med Stillehavet som nærmeste nabo og William Hearst´s palass Hearst Castle like borte i høgget. Der skal vi i morgen formiddag - helt vannvittig slott på toppen av et fjell. Og var det faktisk ikke SEBRAER vi så løpe fritt rundt på jordene nedenfor slottet, tro? Jo faktisk!

Men et av høydepunktene i dag har vært å se hundrevis av superstore ELEFANTSELER ligge på strendene her. Det er midt i fødsels- og parretid for disse imponerende dyrene, heldige er vi som fikk se nyfødte sel unger og gigantiske elefantseler i sitt naturlige element. Her kommer de inn 2 ganger i året, og i denne perioden er det for å føde og parre seg før de drar ut i havet igjen. Morsomt og lærerikt!

Nå koser vi oss på hotellet - romslig og fint med egen "fireplace". Ikke særlig julestemning, men jo nærmere San Francisco vi kommer jo mer jul blir det. Kanskje vi til og med får kjøpt noen julegaver på veien?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar