fredag 2. oktober 2015

Hva man rekker på en dag?


Utrolig hva man kan rekke på en dag når man har ferie - og samtidig være totalt i feriemodus.

Dagen startet med en rask tur på scooteren ned til butikken (ja, vi har leid to scootere så her ratter vi rundt med baderinger og småfolk om hverandre...) for å kjøpe inn frokost. Den nøt vi på verandaen i sola. I dag har det vært mindre vind enn i går, og nydelig varmt hele dagen.

I tolvtiden dro hele gjengen på "kirketur":

Klassisk gresk. 

365 kirker 

Det er utrolig nok hele 365 kirker på Ios. Ei lita øy med rett over 2000 fastboende. Det gir litt å velge mellom :). Hver familie har sin egen kirke, og trolig har hver helgen sin egen kirke her på øya. De utgjør flotte motiv i landskapet. I dag tok vi turen til det vi bare kaller "kirketoppen" over Chora (det heter hovedbyen her på Ios).

En av de mer brede gatene som leder opp til kirketoppen.  
Turen opp er en liten reise i kultur og historie i seg selv, der vi snirkler oss gjennom små trange smau, klatrer i trapper og innimellom føler vi går gjennom husene til folk. På veien møter vi både katter og hunder, snekkere og gamle koner. Alle mer eller mindre like hyggelige (vel, unntaket er kanskje den illsinte hunden som jaget Even nedover trappene i full fart).

Til og med mormor Klækken på 80 som er med på turen klarte å komme seg helt opp til kirkene på toppen. Det står det respekt av! Utsikten på toppen var utrolig flott, så mormor var veldig tilfreds med å endelig komme opp hit.

Nydelig utsikt utover deler av Chora. 

Hovedkirken i sentrum av Chora (rett ved det lille torget). 

Til frisøren

Klækkens klipper alltid håret når de er på Ios. Så da klarte vi også til slutt å få lurt Even til å klippe seg. Ikke så veldig fornøyd med å bli presset til klipp, men resultatet ble bra. 10 euro for en meget bra klipp, det er fint det :).

Ikke så stas å være hos frisøren, men resultatet ble bra. 

SUP

Ettersom Klækkens eldstegutt hadde bursdag her forleden, ble det i dag gitt en runde med SUP på stranden til guttene. De var kjempeflinke, og begge to fikk det bra til. Dessverre møtte Even en illsint veps der ute på bølgene - og kom inn storgråtende fordi vepsen hadde stukket ham to steder. Hva den vepsen gjorde der ute er ikke godt å si, men at det var vondt å bli stukket det er helt sikkert. Dermed fikk Støle og småsnuppa testet ut brettene en stund. Til stor glede for begge.

Gøy å teste SUP. 

Chill på verandaen 

Ellers har det blitt noen gode timer i sola på verandaen i dag. Akkurat nå nyter vi livet og en øl mens vi ser på at sola går ned bak skyene. Litt småkjølig om kvelden har det blitt, men vi snakker jo oktober. Og på dagtid er det rett i underkant av 30 varme grader. Da kan vi leve med litt kjølige kvelder, vi.
Denne utsikten gir lave skuldre og feriemodus. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar