tirsdag 6. oktober 2015

Laaaang hjemreise - men for en flott tur

Santorini 
Det ble en lang hjemreise fra Ios. Båtturen tok rundt 8 timer (!) ettersom vi valgte å reise med Blue Star fremfor "hermetikkboksen" som tar 5,5 timer til Athen. Vi valgte rett og slett å ha det komfortabelt og laid back, fremfor å sitte som sild i tønne.

Turen var lang, men gikk veldig fint. Ungene koste seg med spill, lek og tegning så og si hele veien. Sjøl om det ble i drøyeste laget, så var det bedre å sitte på dekk med utsikt og sol (så lenge den var oppe), fremfor å sitte å skvulpe tett i tett i  katamaranbåt. Litt vind og sjø blir plutselig veldig mye i en slik båt, og dyrt er det også.

Even med Santorini i bakgrunnen. 

Turen tok ekstra lang tid nå på tampen av sesongen fordi båten gikk innom Santorini før retur via Naxos og Paros til Athen. Men det var også praktisk for oss: mer eller mindre alle passasjerer som var med båten gikk av i Santorini, og vi fikk derfor sikret oss de beste plassene på dekk før nytt lass med passasjerer kom ombord. Og det er jo også litt moro å oppleve folkelivet og ikke minst "Santorini skyline".

Hektisk av- og påstigning på Santorini - også helt på tampen av sesongen. 

To jenter som lekte mer eller mindre gjennom hele båtturen.
Vi kom ikke til Athen før nærmere midnatt. Heldigvis viste hotellet vi hadde booket i Glyfada seg å være et godt valg: fine rom og ikke minst fine bad. I tillegg var det en ok frokost og et badebasseng småfolket kunne ta en dukkert i før turen gikk til flyplassen. Vi hadde valgt å "spare" en time på hjemreisen ved å fly via Oslo. Men likevel føltes det som en laaaaang hjemreise også denne dagen. Men når vi har så mange hyggelige ferieminner med oss hjem, så er det likevel verdt det. Men vi må innrømme at vi nok neste gang (som forhåpentligvis blir i juni neste år) legger oss ekstra i selen for å fly inn og ut fra Santorini. Sparer oss mye reisetid, som vi heller kan investere i evt. ekstra utgifter på flybillettene.

Hotelltips i Athen når du skal bare ha en overnatting på vei til/fra øyene:

Sjekk ut hoteller i området som heter Glyfada. Veldig fint område som ligger midt mellom flyplassen og Pireus. Bademuligheter i havet, og fint område for å ut å spise om kvelden m.m. Vi bodde på Hotel Golden Sun som vi booket via Booking.com. 4-stjerners hotell til rimelig penge off season. Hadde både dobbeltrom, trippelrom og familierom. Harde senger, gode puter og fint bad. Det var litt trafikk både fra trikk og hovedvei, men det plaget ikke oss. Flybussen gikk like over veien, noe som var veldig praktisk. Kostet 15 euro for to voksne og to barn. Taxituren kostet 30 euro, og er kanskje verdt det ettersom flybussen vi tok var stappfull og dermed ble det ståplasser hele veien til flyplassen (tok ca. 30 minutter).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar