torsdag 26. februar 2015

One night in Bangkok - vol. 2

Elsker pingviner!
Nå er det absolutt siste dagen vår. Flyet går rett over midnatt, og vi har dagen til disposisjon før det er slutt på en nesten 4 uker lang og deilig ferie i Thailand.

Som vi da har valgt å avslutte her i Bangkok. Bangkok med barn går faktisk veldig greit. Vi føler vi har fått sett og opplevd mye på den korte tiden vi har vært her, og godt hjulpet av det offisielle nettstedet for Bangkok har vi navigert oss rundt til ting og tang som er verdt å gjøre med barn i Bangkok. Nettside til inspirasjon for Sørvig der hjemme, det er helt klart :).

I går valgte vi å starte dagen med templer og sånn, før vi tok en timeout på hotellet. Sjøl om hotellet er noe overpriset i forhold til standard, så er beliggenheten gull med småfolk: rett ved stoppested for elvebussen, og kort vei til restauranter m.m. i området rundt Khao San Road. Basseng på taket var også fint, sjøl om det er djevelsk varmt her midt på dagen.

Etter pausen tok vi taxi (vanlig sådan) til Siam Paragon Shopping Centre. Målet vårt var det store akvariet som ligger i kjelleren av shopping senteret, nemlig Siam Ocean World. Turen tok ca. en halv time fra der vi bor, mye grunnet heavy trafikk (tror det gjelder hele døgnet i denne byen). Shoppingsenteret er forøvrig verdt et besøk, det også. Skikkelig high end shopping, men moro å kikke. Gedigent er det også, og koblet sammen med ikke mindre enn 3 (?) andre shoppingsentre. Så er man ute etter high end og alt mulig annet som finnes i verden, da er det hit man må gå. Du bør også ha med deg litt penger, for vi oppdaget fort at vi har befunnet oss i en lukket boble de ukene vi har vært i Thailand. Her fløy bath´n ut av lommeboka for å si det sånn. Norske priser på is var det ihvertfall :).

Gøy å besøke Siam Ocean World

Siam Ocean World

Snakk om å legge attraksjoner der folk ferdes - smart! I kjelleren av shoppingsenteret er det 2 etasjer med det som etter sigende er Asias største akavarium. Men det koster å være kar. Vi kjøpte en familiepakke som inkludert "behind the scenes" (som vi ikke gjorde), båttur (!!), kino, popcorn og pepsi (eh...). Det koster 4600 bath for oss fire. Noe som tilsvarer rett rundt 1200 norske kroner. Så ikke kom å si at det er dyrt å gå i norske fornøyelsesparker :).

Men vi hadde noen hyggelige timer i akvariet. Her hadde de det meste; kule tigerfisker, haier, sjøhester, nemofisker, kjempesvær blekksprut og pingviner. Sistnevnte var mest populær hos småfolket hos oss. Underveis kunne ungene få stempler på ulike poster som dreide seg om hvordan vi skal ta vare på miljøet og livet i havet. Det synes de var gøy. Båtturen i "haivannet" likte de også.

Vi avsluttet det hele med en 5D film. Det var artig. Her satt vi på seter som beveget seg og gav lyder og forskjellige effekter.

Dette er fin aktivitet å gjøre i Bangkok. Det hele foregår innendørs og temperaturen er behaglig deilig med tanke på hvor varmt det er ute.

Hjemturen ble en rask og nervepirrende opplevelse: vi hukket oss en Tuk Tuk og satte avgårde. Ungkaren som kjørte oss hadde nervene i orden for å si det slik. Vi fikk en "med hjertet i halsen" tur gjennom Bangkoks gater. Fordelen var at det gikk fort. Men sånn helt innafor "travel safe with kids" var det vel ikke. Ganske langt unna faktisk...

Gatekjøkkenmat i Bangkok ER virkelig gatekjøkkenmat. 

Ser deilig ut, ikke sant?

Fersk fisk og skalldyr på display. Frister ikke like mye her i gården. 

Siste sprell

Siden flyet vårt ikke går før midnatt, og vi må være ute av hotellrommet innen kl. 12 har vi planlagt et siste "sprell" før avreise. Vi setter bagasjen på oppbevaring her på hotellet, og tar en taxi til Fantasia Lagoon Water World, et badeland bygget på taket (!!) av shoppingsenteret The Mall Bangkae.

En dag med bading og kanskje litt shopping. Det blir sikkert bra.

Både "fish tank" og fotmassasje er noe som småfolket setter pris på å teste ut. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar