onsdag 25. februar 2015

One night in Bangkok

Utsikt fra balkongen på hotellet vårt i Bangkok. 
Tilbake i steamy Bangkok etter 20 år. Denne gangen med barn. Ikke bare en natt, men faktisk to.

Bangkok er en morsom by, selv om det er 20 år siden forrige gang vi var her. Byen er vill, vakker og våt. Ja, du leste riktig. Skikkelig varmt og klamt synes vi etter å ha vært 3 uker i delig bris. Men det gjør ikke så mye, så lenge man tar ting litt med ro og tenker at "sånn er det bare".

Bangkok har sikkert forandret seg masse på 20 år. Vi har jo også endret oss bittelitt :). Men det morsomme er at det er samme type folk som hufser rundt nå som for 20 år siden. Her møter du slitne og svette backpackere, de "coole" som har rastahår, tattiser og de helt "riktige" batikk klærne, rosa turister rett av flyet, familier som oss og "chartergjengen". Akkurat som sist :).

Tuk Tuk med obligatoriske stopp

Vi hadde nesten glemt hvor moro det er å kjøre Tuk Tuk rundt i Bangkok. I går fikk vi også en morsom påminnelse om hvordan det hele fungerer. Vi tok elvebussen til Grand Palace på ettermiddagen bare for å oppdage at vi kom akkurat da det stengte. Der ble vi passet opp av en særdeles hyggelig kar som tilbød oss å Tuk Tuk tur hjem for bare 100 bath. Ikke nok med det, vi skulle få 2 Tuk Tukér for den prisen. OG de skulle ta oss til 2 forskjellige templer/palass før de kjørte oss hjem Superdeal. Og veldig hyggelige sjåfører. Klart vi slo til :).

And off we go midt i rushtiden.

Tuk Tuk: beste måte å komme seg fra A til B i Bangkok. 
Artig måte å se byen på, gjennom smale gater og 4-felts motorveier om hverandre.

Den lille tingen vi hadde glemt siden forrige gang, var at det etter første tempelstopp ble bedt om vi aller nådigst kunne svinge innom to skreddere som de hadde en avtale med.
- Only looking, madam....
Da ville de nemlig få hver sin bensinkupong til 200 bath, og det var det jo vanskelig å si nei til. Så da fikk vi to rimelig flaue besøk hos skreddere hvor vi i fem-seks minutter måtte late som vi var interessert i å kjøpe med hjem litt skreddersøm. Aldri har vi vel vært mer glade for at ungene begynte å krangle, slik at vi kunne forlate butikken i full fart. Totalt sett var vi 2,5 time på sightseeing rundt omkring for 100 bath. Det tilsvarer ca. 25 norske kroner.

Litt innom dodgy side of town en periode også for å unngå kø og rush ble det også. Såpass dodgy at Sørvig på et tidspunkt fant ut at det var greit å putte et visakort og noen tusen bath i bh´n sånn i tilfelle rottefelle. Men alt gikk veldig pent og pyntelig for seg.

Vår hjertelige Tuk Tuk sjåfør vår første dag i Bangkok

Shopping after dark

Det er etter mørkets frembrudd at byen virkelig våkner til liv. Vi bor bare noen minutters gange fra Khao San Road. Men i går var gutta-boys rimelig trøtte, slik at det ble jentene som tok seg en liten tur  for å se seg om. Snuppelupp fikk handlet noen smykker til seg og kjæresten sin (....) før retur til hotellet igjen.  Resten får vi ta i kveld.

Templer og sånn

Vi har tvunget småfolket med på litt sightseeing på formiddagen i dag. Vi kan ikke være i Bangkok uten å ha sett noe! Så i går fikk vi med oss "Marbel Temple" eller "Wat Benchamabophit" som det egentlig heter. I dag skulle vi egentlig nok en gang forsøke å få med oss Grand Palace, men hadde selvsagt ikke tenkt på at shorts og åpne sandaler ikke var noe særlig. Etter å ha blitt lurt trillrundt av en tuk tuk sjåfør, dumpet vi i stedet innom Wat Pho - temple of the reclining Buddha. Og det var nok en like fin (eller kjedelig) opplevelse for småfolket. Vi voksne synes det var veldig fint. Sørvig gjorde den store tempelrunden forrige gang i Bangkok, og fremdeles henger minnene igjen om at det ble litt trøttsomt i lengden. Men vi fikk nå presset med småfolket på fergebåten over til Wat Arun, bare for å oppdage at store deler av dette praktfulle tempelet var under renovering. Og da gjør vi som Sørvig og Støle ofte gjør: dropper hele greia og går videre :).

Wat Pho - temple of the reclining Buddha


Sånn passe moro for småfolket... Men veldig fint! 

Her bor vi 

Vi bor på Navalai River Resort rett ved Chao Phraya River. Fint navn på helt standard hotell. Vi betaler mye for utsikten mot elva og basseng på taket. To romslige connecting dobbeltrom med hver sin veranda med elveutsikt, stopp for elvebuss og 5-6 minutter til Khao San Road, veier opp for litt småsliten innredning og bad som vel har sett sine glansdager.

Sørvig synes det var artig å være tilbake i Bangkok igjen. Spesielt å teste ut elvebussene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar