torsdag 19. februar 2015

Søndag er turdag - også i Thailand

Vi trodde aldri det gikk. Men jovisst: hele familien på 5 på en scooter. 
Folk i Thailand er ikke SÅ mye annerledes enn oss nordboere. Søndag er nemlig turdag også her.

Søndag er fridag for mange, og da drar thaiene på tur med familien akkurat som oss. Søndag var vi på en liten scootertur til fastlandet. Vi svingte innom Bangsak stranden hvor vi bodde første gang vi var i området. I steden for å legge oss til på en av turiststrendene, valgte vi å spise på den delen av stranden som er "offentlig". Her var det masse lokalbefolkning på søndagstur, og det viser seg nok en gang det sjelden er feil å spise der lokalbefolkningen spiser :)

Lunsjen i noen gamle bildekk langs "strip´n" i Bangsak er til nå absolutt det beste måltiden Sørvig har hatt på turen. Og vi har hatt MYE god mat, altså. Det drømmes nå om vårull og innbakt kylling. Og kylling med cashewnøtter. Jummi!

Kylling med cashewnøtter. Jummi!

Lunsj i gamle bildekk er faktisk ganske behagelig, det. 

Beste lunsj til nå! 
Vi må bare vise noen bilder av den gode maten. Det er mye det samme som går igjen på menyene, men det er likevel stor forskjell på hvordan man tilbereder maten de forskjellige stedene. Red Curry er Sørvigs "safe favoritt", mens Even sverger til "Fried Rice" og "Chicken Satay". Støle tester litt forskjellig, men er nok til nå størst fan av hot chili paste with chicken. Minstesnuppa...vel der er det pannekaker og spagetti som gjelder. Og is.

Innbakt/frityrstekt kylling - det gikk ned på høykant hos småfolket. 

Ferie med sterke historier 

I julen var det 10 år siden Tsunamien. Khao Lak og nærliggende områder ble hardt rammet av monsterbølgen. Det er vanskelig å ikke tenke på det når vi ferierer her. På Koh Kho Khao feide bølgen mer eller mindre over hele øya. De fleste hus og resorter ble ødelagt. Mange valgte å ikke komme tilbake til øya for å gjennoppbygge. Flere steder finner en spor etter ødelagte hus og bygninger. Det er også godt merkede evakueringsruter i tilfelle en ny tsunami skulle ramme. På øya vår er det bygget "evakueringstårn" flere steder. Langs stranden i Bangsak vokser det noen kraftige trær som er gjort om til "evakueringstårn". Vi har pratet en del med småfolket om hva som skjedde for 10 år siden, og hvordan dette rammet. Samtidig er vi opptatt av at dette ikke skal gjøre dem redde i forhold til nå når vi er her. Men det skader ikke at man får innsikt og lærer om det som har skjedd, og som fremdeles setter tydelige spor i hverdagslivet i området.

Ja, dette ble et innlegg som svingte fra deilig matopplevelser til sterke historier. Men slik ble søndagsturen vår denne gang. Vi er i et land preget av kontraster.

Alt er ikke bare sol og bad.

Dersom ny tsunami rammer er dette et av flere "evakueringstårn" langs stranden i Bangsak. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar