søndag 16. februar 2014

Paradise Village, Koh Koh Khao


Det ER langt å reise 20 timer. Men når man kommer frem til et lite stykke paradis glemmer man fort en lang reise.

Etter 3 netter på Paradise Village er vi kommet i ordentlig feriemodus. Fort gjort å komme inn i rutiner med sol, bad, smøring og deilige thai-lunsjer, Chang og friskpresset ananas juice servert på bassengkanten.

Mia har lært seg å svømme (det tok ca. 10 min!), så nå både hoppes og rutsjes det i full fart ut i bassenget. Even øver seg på å stupe, og forsøker også å bli kjent med noen av dem mange svenske og norske guttene som også er på "langtidsferie" her samtidig med oss. Det ikke så mange andre feriegjester her, men de som er her er stort sett norske og svenske familier som er litt som oss: har tatt en liten pause fra nordisk vinter. Stedet er herlig fritt for charter, kamp om solsenger og "hei hvor det går".

Ungene har allerede lært seg å si "A2" på engelsk sånn at de kan hente is og drikke i restauranten
Cool scooter girl - 5 1/2 år
selv. Stor stas :).

De første dagene her går med til å "svi opp" litt brunfarge, så er vi klar til å reise på snorkletur :).

Reisen hit

Den gikk overraskende bra! Vi fløy fra Kjevik via Amsterdam og Bangkok til Phuket. På langstrekket var vi heldige med at det var en del ledig i flyet. Dermed fikk vi 2 rekker med 3 seter å breie oss på. Flybyttet i Bangkok var også grei skuring, bortsett fra at vi oppdaget 15 min før flyavgang av vi satt på feil gate! Det var nemlig to avganger kl. 1230 til Phuket! Skal si at pulsen ble høy, og sjelden har vi løpt raskere på en flyplass!!! Lite moro å bli sittende igjen i Bangkok når vi var så nærme :).

Vel fremme i Phuket ble vi plukket opp av en hyggelig sjåfør og kjørt til kaien på landsiden av Koh Koh Khao. Da var det over i longtail båt og etter en kort kryssing var vi på øya "vår".

Paradise Village

Ca. 50 villaer på rekke og rad "langt fra folk og fe" og med milevis med sandstrand så langt øyet kan se. De fleste av villaene er eiet av nordmenn. Vi fant "vår" på Finn.no, men det går også ann å leie direkte. Hver villa har 3 romslige soverom, to bad og romslig felles areal med kjøkkenkrok, tv og sofa. Du kan altså "stelle deg selv" om du vil, men det vil ikke vi :). Når en middag koster under 100 bath (ca. 20 kroner) er det lite som tilsier egenkokkelering i villa :).  Det er mulig å bestille basic brød, pålegg etc. som du kan ha i kjøleskapet, men så langt har vi spist alle måltider i restauranten. Her har vi også leid scooters, og har også planer om å bestille en utflukt (mer om det senere).

Solnedgang på stranden nedenfor villaen vår 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar