torsdag 27. februar 2014

Takk for oss, Railay


I morgen tidlig reiser vi videre til Kamala Beach (Phuket) etter 3 netter på Railay.

3 netter her var mer enn nok for oss. Selv om hotellet er fint, stranda er bra og stremningen er - vel hyggelig og sånn. Men det ble litt for "trangt og crowded" for oss. Og når eldstemann i tillegg klarte å  bli matforgiftet i går, ja da var Railay lost for oss. Ei natt med åpne kanaler begge veier - det er ikke noe stas. Merkelige greier, for vi har alle sammen spist mer eller mindre det samme. Så egentlig har vi vel bare ventet på hvem som blir neste mann ut, men heldigvis og kryss i taket så ser det ut som det kun var Even som ble rammet denne gangen.

Så dagen i dag har vært rimelig slapp - og litt småhissig. Stakkars Even har bare ligget rett ut som et slakt, og vi voksne har byttet på å være ute å lufte oss. Dermed ble det ingen stor gjentakelse av gårsdagens strandtur eller noe som helst. Mest av alt frister det med en pose salte chips til kvelds, og så gjøre seg klar for avreise kl. 0900 i morgen tidlig.

Da skal vi til et sted som heter Kamala Beach Estate. Villaer/leiligheter eller hva det nå enn er som har fått ganske gode reviews på TripAdvisor. Blir spennende å se hvordan det er der, vi har likegodt booket oss inn siste uken der. Så ut som fint basseng, god utsikt og stille og fredelig. Og med Kamala og hei hvor det går en liten TukTuk tur unna om vi får lyst til det. Prisen var ikke så gal, men selvagt oppdaget Sørvig ETTER å ha booket via Booking.com at det var 25 % rabatt annonsert på TripAdvisor akkurat for den perioden vi skal der. Altså: lønner seg å sjekke litt på TripAdvisor om overnattingsstedene selv har lagt ut noen kampanjer. Lesson learned!

Reisetips Railay Beach

BO
Dersom noen lurer på hvor vi bor her på Railay, så bor vi altså på Sand Sea Resort på Railay West. Ok plass, tar ikke helt av i forhold til prisen, men kan ikke klage. Rommet er ikke veldig stort, så vi kunne ikke bodd her for en lengre periode. Fint bad, litt sånn "spa-aktig". Bassenget ligger like ved stranden og er helt ok. Vær obs på at det er ganske mye klor i vannet.
Restauranten er det bare å hoppe over - supertreig service, dyr og passelig dårlig mat. Det går også igjen på reviews på TripAdvisor, så det var vi forberedt på.

Beste ting: bra med WiFi på rommet, inkludert i prisen. Lykke for hele familien, og plutselig ble bloggen oppdatert stadig vekk, mailer besvart og i det hele tatt :).

Dersom vi skal til Railay igjen (noe vi neppe skal) og hadde vært litt mer kaksete enn det vi er - så hadde vi spandert på oss å bo på Rayavadee Resort. Ser absolutt helt fantastisk bra ut, med et kjempestort "infinity" basseng like ved stranden. Men, altså. Koster flesk.

Reise hit
Vi har kostet på oss å ordne transport til/fra Railay gjennom hotellet. Det kostet 700 bath en vei. Det er rimeligere å ta en av de ordinære longtail båtene ut her, da koster det 100 bath pr. person en vei. Men ulempe er at man da må vente til full båt (minst 8 personer), og det er ikke noe pick up service i havna. Nå er det altså ingen avstander her ute på Railay, men det var himla behagelig å ha en kar til å bære koffertene våre og bli hentet av først en traktorhenger ute ved longtailbåten, og så kjøre golfbil til døra. Spesielt når vi så de andre som måtte regelrett vasse gjennom gjørmevann på Railay East ved lavvann, og alle andre som har drasset kofferter gjennom sanda på Railay West. Så akkurat den luksusen spanderte vi på oss :).

Ut å spise
Unngå restaurantene på resortene på Railay West. Elendig service og høye priser. Greit nok for å ta en drink eller noe mens du ser på solnedgangen, men i følge folk flest så er maten bedre på spisestedene midt mellom East og West og borte på East. Sjøl om vi nå var uheldige med å få en matforgiftning i "gjengen", så kunne det vært hva som helst som slo ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar